СОПШТЕНИЕ НА ДЕН 15.03.2018

ПОЧИТУВАНИ ГРАЃАНИ ДЕНВНИОТ ЦЕНТАР ЗА ЛИЦА СО МЕНТАЛНА И ТЕЛЕСНА ПОПРЕЧЕНОСТ  НА ДЕН 15.03.2018 НЕМА ДА РАБОТИ ПОРАДИ ИЗВЕДУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ, ВИ БЛАГОДАРИМЕ НА РАЗБИРАЊЕТО.

Read More

Доколку забележите бездомно лице, ве молам пријавете во центарот за социјална работа и Црвен крст

Доколку забележите бездомно лице, ве молам пријавете во центрите за социјална работа и Црвен крст Битола: Црвен Крст – 075 907 060 ЦСР- 071 342 492 Ве информираме дека е активен бројот на МТСП 15505 , на кој може да се пријави доколку некое лице е во опасност поради студениот бран

Read More

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ПРАВОТО НА ДЕТСКА ЗАШТИТА

РОДИТЕЛСКИ ДОДАТОК -Доказ дека не и е одземено родителското право од Основен Суд. -Доказ за вршење на задолжителни вакцинации според календарот за имунизација -потврда за редовен ученик за третото дете(доколку е на школска возраст) Барањето се поднесува лично со документ за идентификација пасош или лична карта. ДЕТСКИ ДОДАТОК -Потврда за плата за цела 2017 година. […]

Read More

Во тек е годишна обнова за детска заштита во период од 01.01.2018 до 31.03.2018

Во тек е годишна обнова за правото на детска заштита 01.01.2018 и ке трае до 31.03.2018 година не треба да обновуваат лицата кои користат посебен додаток а се со траен наод.Повеќе за правото на детска заштита може да прочитате тука.

Read More