ЈАВЕН ОГЛАС

за вработување на  три (3) извршители на определено време во ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа Битола ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа Битола, објавува оглас за вработување на 3 (три) извршители на определено време на следните позиции: Систем оператор за внес во оддел за услуги и права Могила помошно стручен стручен службеник од второ […]

Read More

ИНТЕРЕН ОГЛАС

                                                                   ИНТЕРЕН ОГЛАС                                        За унапредување на […]

Read More

Сите кои сакаат да пријават насилство тоа треба да го сторат и за тоа не им е потребна посебна дозвола

Сите кои сакаат да пријават насилство тоа треба да го сторат и за тоа не им е потребна посебна дозвола. ❗️❗️Тие непречено можат да се движат до најблиската полициска станица, без разлика дали е за време на полициски час. Стручните лица од центрите за социјална работа имаат дозвола за непречено движење и за време на […]

Read More

Од утре започнува исплата на правата од социјална, детска и цивилна заштита

МТСП: Од утре започнува исплата на правата од социјална, детска и цивилна заштита Министерството за труд и социјална политика информира дека од утре 4 март (четврток) 2021 година започнува исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита (сите парични прaва) за месец февруари 2021 година. Корисниците на парични права коишто поседуваат дебитна картичка ќе […]

Read More

Центарот за социјална работа Битола ги информира самохраните родители!

Центарот за социјална работа Битола ги информира самохраните родители! Декември 14, 2020 Центарот за социјална работа Битола ги информира самохраните родители! ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа Битола ги информира самохраните родители дека барањата за остварување на финансиска поддршка во износ од 6000 денари за самохрани родители се поднесува до надлежниот центар за социјална работа. […]

Read More

телефонските линии за помош за деца и родители

Tелефонските линии за помош за деца и родители , на кои одговараат стручни лица од Универзитетската клиника за психијатрија, а се подржани од УНИЦЕФ. За граѓани и деца кои имаат потреба од стручна психо-социјална поддршка во услови на пандемијата од КОВИД 19 Линија за помош на родители

Read More

ПРВА РАБОТНА САБОТА ВО МЕСЕЦОТ ДЕЖУРНИ

ПРВА РАБОТНА САБОТА ВО МЕСЕЦОТ ДЕЖУРНИ 5 СЕПТЕМВРИ: 1. Наташа Ѓеоргиевска 2. Нушка Димовска 3. Костадина Иванова 4. Елизабета талевска 3 октомври 1.Даниела Стерјева 2.Љубинка Василевска 3.Билјана Нацковска Вељкович 4.Наташа Лозановска 7 Ноември 1.Илинка Ристевска 2.Арта Елмазова 3.Томе Цветковски 4.Загорка Димовска 5 декември 1. Дуди јаја 2. Снежана Димовска 3. Слободанка Христовска 4. Василка Цветковска […]

Read More

Известување за корисниците на парични права од социјална и детска заштита и за згрижувачките семејства коишто биле клиенти на „Еуростандард банка“ АД Скопје

Министерството за труд и социјална политика ги известува корисниците на парични права од социјална и детска заштита и згрижувачките семејства кои биле клиенти на „Еуростандард банка“ АД Скопје и средствата ги добивале на картичка, ги подигнувале на шалтерите на Банката, или ги добивале во својот дом, како и оние што ги подигнувале на шалтерите на […]

Read More

MТСП: Грижата за најмладите ни е висок приоритет, исплатен образовен додаток за над 26 илјади деца, бројот на корисници континуирано расте

Министерството за труд и социјална политика информира дека е извршена исплата на додатокот за образование, за четвртиот мерен период, за 26.050 деца. Со оваа исплата, образовен додаток добија над 2.000 деца повеќе. Континуирано го зголемуваме опфатот на деца со образовен додаток. Се грижиме за секое дете и не дозволуваме здравствено-економската криза да се одрази на […]

Read More